epithesi_vroutsi_dikastiria_20130131_01.jpg

Για τις 12 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη των 35 συλληφθέντων του ΠΑΜΕ από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. >>>

Η δίκη των 35 αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων, υπαλλήλων του υπουργείου που είχαν κληθεί.

Προηγουμένως, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των 35 ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των φθορών στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Να σημειωθεί ότι οι 35 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ως την ημερομηνία της δίκης.

Για προβοκάτσια του υπουργού Εργασίας Ι. Βρούτση έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, σχολιάζοντας τα περί φθορών στο γραφείο του υπουργού.

«Η μαριονέτα των βιομηχάνων,ο Βρούτσης οργάνωσε αυτή την προβοκάτσια, το επιβεβαιώνει ο ίδιος με τις φωτογραφίες που έδωσε», δήλωσε ο κ. Κατσώτης στον ρ/σ Αlpha 989.

Κόντρα στη Βουλή

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, και του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, για τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας, σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης ερώτησης του κ. Κατσώτη για τη στάση της κυβέρνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Οι νόμοι ισχύουν έναντι όλων και κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει το γραφείο κάποιου άλλου και να ασκεί βία. Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;», διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Προηγουμένως ο βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας «μαριονέτα του μεγάλου κεφαλαίου» και «νεκροθάφτη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», που «πρωτοστατεί, για να πέσει κι άλλο το μεροκάματο, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών».

Σχολιάζοντας τη σύλληψη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ υπογράμμισε ότι «καμία προσπάθεια υποταγής του εργατικού κινήματος μπορεί να γίνει αποδεκτή, αντιθέτως θα συντριβούν οι δυνάμεις καταστολής» καλώντας μάλιστα τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη την επιστράτευση.
Ο υπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να υπενθυμίσει ότι «η Βουλή ψήφισε έναν νόμο σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο, ο οποίος ήταν προαπαιτούμενο για να πάρει η Ελλάδα τη δόση πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, για να μπορέσει το δημόσιο να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και με αυτήν τη δόση πληρώθηκαν και οι εργαζόμενοι».
Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση, είπε για το ενιαίο μισθολόγιο, σημειώνοντας ότι τρεις φορές είχε κριθεί παράνομη η απεργία στο μετρό και η κυβέρνηση είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προτού προχωρήσει στο συγκεκριμένο μέτρο και πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία δεν ήταν ευχάριστη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επέμεινε ότι το εργατικό κίνημα δεν είναι δυνατό «να κάτσει στα αυγά του και να πει "αφού αυτοί είναι οι νόμοι, τι να κάνουμε"». Οι νόμοι, είπε ο κ. Κατσώτης, εκπροσωπούν την αστική τάξη, συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε δε για τα γεγονότα στο υπουργείο Εργασίας, πως «ήταν μια απλή διαμαρτυρία 35 ανθρώπων, που εκπροσωπούσαν όλους τους κλάδους, για την προκλητική δήλωση του κ. Βρούτση ότι οι συντάξεις που παίρνουν είναι αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων».

Κεδίκογλου: Σκόπευαν να προπηλακίσουν τον Βρούτση

Στόχος των μελών του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ακόμη πως υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε βιαιοπραγία, βανδαλισμός και προσπάθεια προπηλακισμού του κ. Βρούτση.

Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με άλλη μαρτυρία οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα.

Μεντρέκας: Δεν είχαμε κάμερες

Απαντώντας ο κ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, διέψευσε ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν κάμερα και επέμεινε ότι δεν ευθύνονται για τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού. Εκανε ακόμη λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί το ψέμα και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας»

Συμπαράσταση Ανεξάρτητων Ελλήνων στους 35

Tη συμπαράσταση τους προς τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται ‘σούζα’ μπροστά στην τρόικα η οποία παρανομεί, καταλαμβάνει υπουργεία και διαλύει την χώρα, την ίδια στιγμή επιστρατεύει το δόγμα Δένδια, ‘νόμος και τάξη’, προκειμένου να τρομοκρατήσει τον μαχόμενο ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών, όπως έκανε με τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.