louvro_tellogleio_ektheseis_01Τους 30.000 φτάνουν, συνολικά, οι επισκέπτες των εκθέσεων που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στις οποίες παρουσιάζονται έργα από τις συλλογές του Λούβρου. >>>

Όσοι δεν προλάβατε να θαυμάσετε τους θησαυρούς που φιλοξενούνται σε μουσεία της πόλης μας, έχετε περιθώριο, ως το βράδυ της Κυριακής 27 Ιανουαρίου.

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, η επιμελήτρια της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, Κατερίνα Μαυρομιχάλη, ανάμεσα στους επισκέπτες βρέθηκαν τουρίστες από την Ιαπωνία και την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά κι από αρκετές χώρες της Ευρώπης, αλλά και ομογενείς.

Σύμφωνα με την κ. Μαυρομιχάλη, τα εκθέματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον κυρίως των μαθητών, που επισκέπτονται τις εκθέσεις, είναι οι προτομές του Ρουσό και του Βολτέρου κι ένα μετάλλιο με τον Λουδοβίκο τον 15ο, εκθέματα στα οποία μπορεί κανείς να δει πώς αναπτύχθηκαν οι δεσμοί του ελληνικού πνεύματος με την ενωμένη Ευρώπη.

Οι εκθέσεις αναπτύσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με θέμα «Από τον Πλάτωνα στον Βολταίρο και τον Κοραή», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, με 90 έργα από το Λούβρο του 16ου και 19ου αιώνα τα οποία έχουν επηρεαστεί από την αρχαιότητα και τη μυθολογία, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, όπου παρουσιάζεται η εξέλιξη του σχήματος του Σταυρού, καθώς και εκθέματα σύγχρονης τέχνης, που φιλοξενούνται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.