Από την Αλεξανδρούπολη στα Χανιά με δράση που θα τη ζήλευε το πιο μεγάλο "ροζ" κύκλωμα στην Ελλάδα. >>>

Ο λόγος για έναν επισμηνία της 115 Π.Μ. και τη σύζυγό του, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με τον αδελφό της 32 ετών γυναίκας, καθώς αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, με "δόλωμα" το... επικίνδυνο θηλυκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις τους είχαν συστήσει ομάδα, η οποία με απατηλά μέσα και αναφορά ψευδών γεγονότων ως αληθινά, αποσπούσε χρήματα από ανύποπτα άτομα, που έκαναν σχέση με τη γυναίκα.

Ειδικότερα, ο επισμηνίας υπηρετούσε στην Αλεξανδρούπολη, όπου σε συνεργασία με τον κουνιάδο του, και τη σύζυγό του εκμεταλλεύτηκε τη σχέση που έκανε με έναν υποσμηναγό, από τον οποίο και απέσπασε 280.000 ευρώ, προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει, όπως τους έλεγε τη σχέση τους.

Η ομάδα είχε αναπτύξει μεγάλη δράση στην Αλεξανδρούπολη και είναι άγνωστο το ποσό που έχει πάρει από ανύποπτοους πολίτες.

Ο υποσμηναγός έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της γυναίκας και το θέμα έχει αναλάβει ο Ανακριτής.

Αφού όμως η δράση του κυκλώματος μαθεύτηκε στη Θράκη, ο επισμηνίας θέλησε να πάρει -και πήρε τελικά- μετάθεση στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά και στην 115 Π.Μ., όπου και μετακόμισαν οι τρεις μαζί με τα πεθερικά της, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Η γυναίκα, σε συνεργασία με το σύζυγο και τον αδερφό της, δεν ξέχασε τις συνήθειές της και άρχισε να συνάπτει σχέση με πολλούς διαφορετικούς άνδρες.

Ανάμεσά τους και ένας δημοτικός αστυνομικός, από τον οποίο πήρε 70.000 ευρώ. Εμφανίστηκε ως χωρισμένη και του παρουσίασε ότι δεχόταν απειλές για τα παιδιά της.

Σε άλλη περίπτωση, απέσπασαν από Ηρακλειώτη 6.000 ευρώ, προφασιζόμενοι τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για επικείμενο έλεγχο σε επιχείρηση καλλυντικών.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η 32χρονη μαζί με τον 36χρονο σύζυγό της και τον 44χρονο αδερφό της , είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, προβαίνοντας σε απάτες πολιτών χρησιμοποιώντας απατηλά μέσα παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα και στοιχεία ως αληθινά, με αποκλειστικό σκοπό την αποκόμιση χρημάτων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην οικία των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα οικονομικού ενδιαφέροντος (δικόγραφα, αντίγραφα τραπεζικών εμβασμάτων, συναλλαγματική κ.α.), των οποίων η κατοχή και νομιμότητα διερευνάται.

Η Αστυνομία καλεί όλους όσοι έχουν πιθανώς πέσει θύματα της σπείρας, να καταγγείλουν ότι έχει συμβεί, καθώς το ποσό είναι πολύ πιθανό να είναι αρκετών εκατοντάδων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η 32 ετών γυναίκα είναι έγκυος 8 μηνών .

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια , προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή του κυκλώματος και σε άλλες πράξεις και αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση.

Πληροφορίες: cretalive.gr