european_commission2Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πάταξη της διαφθοράς ζήτησε με παρέμβασή του από το βήμα της Ολομέλειας που διεξάγεται στο Στρασβούργο, στη σχετική συζήτηση που έγινε εχθές βράδυ, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου,παρουσία του Γάλλου Επιτρόπου για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, κ. Μ. Μπαρνιέ. >>>

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανικολάου τόνισε: «Όταν στις χώρες που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την κρίση, με τη λιτότητα, με τη μείωση κοινωνικών δαπανών, οι πολίτες βλέπουν ότι ένα ποσό ετησίως περίπου 120 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ε.Ε. πηγαίνει στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς, αντιλαμβάνεστε ότι τη στιγμή εκείνη οι πολίτες αμφισβητούν την Ευρώπη, αμφισβητούν όλους εμάς, αμφισβητούν τελικά τους θεσμούς μας. Αυτό σημαίνει, πέραν των άλλων, και την εμφάνιση του ευρωσκεπτικισμού.

Όταν οι πολίτες, μάλιστα, βλέπουν πολύ συχνά ότι για τα φαινόμενα διαφθοράς παρατηρείται ατιμωρησία, τότε οδηγούμαστε και στην ενίσχυση των άκρων. Αυτό σημαίνει εξτρεμισμός. Αυτό σημαίνει ακραίες, αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Κύριε Επίτροπε, είναι πολύ κρίσιμη η σημερινή συζήτηση και πολύ σημαντικές οι αναφορές για τη δημιουργία ευρωπαϊκής εισαγγελίας και για τη μεταρρύθμιση της OLAF. Οφείλουμε το ζήτημα αυτό να το αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο επίπεδο που πρέπει. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να έχουμε θετικές εξελίξεις στη συνέχεια», κατέληξε ο κ. Παπανικολάου.