Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται στο ΟΑΚΑ στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής.



Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και διάλεξε την καλύτερη δυνατή 19άδα για το ντέρμπι.



Κάρολ, Μέγκιερι, Σιόβας, Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης, Γκρέκο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Μοδέστο, Μανιάτης, Φετφατζίδης, Φέισα, Αμπντούν, Μήτρογλου, Πάντελιτς, Τζεμπούρ, Μασάντο και Κοντρέρας βρίσκονται στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και από αυτούς θα προκύψει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Εκτός απροόπτου λοιπόν, στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού, ο Κάρολ θα υπερασπιστεί την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, θα αγωνιστούν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας. Οι Μοδέστο και Μανιάτης θα αποτελέσουν το δίδυμο των κεντρικών μέσων, με τον Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Φουστέρ αναμένεται να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Αμπντούν την αριστερή και ο Μήτρογλου θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Ρότσα είδε τους Σισοκό, Βύντρα και Σο να προπονούνται κανονικά, ωστόσο ο τελευταίος πολύ δύσκολα θα προτιμηθεί για το βασικό σχήμα.



Την αποστολή του "τριφυλλιού" απαρτίζουν οι Καρνέζης, Κοτσόλης, Καπίνος, Βελάσκες, Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φουρλάνος, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Φορναρόλι, Πετρόπουλος, Τοτσέ, Μπαρμπαρούσης, ενώ εκτός έμειναν οι Μπουμσόνγκ, Πίντο, Κουίνσι, Ταμπάκης, Κουσίδης, Δώνης και Μαρινάκης.



Όσο για τις σκέψεις του Ρότσα ενόψει ντέρμπι; Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φαίνεται να καταλήγει σε σύστημα 4-3-3, όπου γκολκίπερ θα παίξει ο Καρνέζης, στόπερ οι Βύντρα και Τριανταφυλλόπουλος, δεξί μπακ ο Σεϊταρίδης και αριστερό ο Σπυρόπουλος. Ελάχιστες πιθανότητες να παίξουν έχουν ο Βελάσκες αντί του Τριανταφυλλόπουλου και ο Μαρίνος αντί του Σεϊταρίδη.



Στα χαφ, ο Σο κρίνεται ανέτοιμος να παίξει σε δεύτερο σερί ματς και λογικά, θα μείνει στον πάγκο. Οπότε, ο Βιτόλο θα παίξει αμυντικός μέσος και θα πλαισιωθεί από τους Σισοκό και Ζέκα.



Τέλος, στην επίθεση ο Μαυρίας θα επιλεγεί ως δεξί εξτρέμ, ο Χριστοδουλόπουλος ως αριστερό και ο Πετρόπουλος θα επανέρθει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Τοτσέ δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση και εκτός απροόπτου, θα πάρει φανέλα αναπληρωματικού.





Από τον/την Newsroom