Με φωτογραφία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τίτλο: «Οι ολιγάρχες της Ελλάδας, εμποδίζουν την ανάκαμψη» η εφημερίδα Τimes της Νέας Υόρκης γράφει για την πορεία του επιχειρηματίας και στους δεσμούς που καλλιέργησε με πολιτικά κόμματα.



Στο ενημερωμένο άρθρο γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι στην τράπεζα Omega συμμετείχαν ο πεθερός του Ευάγγελου Βενιζέλου και αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου. Παράλληλα η εφημερίδα επισημαίνει ότι ενώ η κατάσταση της Ελλάδας αποδίδεται στο φουσκωμένο Δημόσιο και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας, λόγω των εργασιακών δικαιωμάτων, συχνά παραβλέπεται ο ρόλος που έπαιξε και παίζει «μια χούφτα πλουσίων οικογενειών, πολιτικών αλλά και ΜΜΕ τα οποία ανήκουν στους μεγιστάνες που συνθέτουν την ελληνική δομής της εξουσίας.»

Η εφημερίδα χρησιμοποιεί την περίπτωση του Λαυρεντιάδη για να προχωρήσει ερώτημα για το αν τελικά οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας θα μπορέσουν να αλλάξουν πραγματικά αυτή την κατάσταση. «Τα τελευταία χρόνια, παρά τις αναρίθμητες υποσχέσεις για αύξηση της διαφάνειας, η χώρα κατόρθωσε να πέσει 14 θέσεις στους πίνακες της διαφθοράς» τόνιζει.


Από τον/την Newsroom