Πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο chip μεγέθους λίγων χιλιοστών το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth προκειμένου να επικοινωνεί με το Android ή iOS smartphone σας.

Η αντίστοιχη εφαρμογή αναλαμβάνει να μετατρέψει το κινητό σας σε ένα είδος «ραντάρ», λαμβάνοντας το αντίστοιχο σήμα από το αυτοκόλλητο. Σας προειδοποιεί όταν αυτό βρεθεί μέσα στην εμβέλεια του Bluetooth της συσκευής σας ή βγει εκτός, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει στην οθόνη την θέση του.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι πως το σύστημα δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την θέση του αντικειμένου, μπορεί μόνο να σας ενημερώσει για την απόσταση από αυτό. Χρειάζεται δηλαδή λίγο «ψάξιμο» ώστε να βρείτε το κινητό σας αν αυτό έχει χαθεί σε κάποια μικρή γωνία του δωματίου σας.

Παραμένει όμως μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση, ειδικά αν φοβάστε μήπως χάσετε ή ξεχάσετε κάπου τις συσκευές σας ή αν απλά θέλετε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κατοικίδιο σας ή τα παιδιά σας μέσα στο σπίτι.

Κάθε αυτοκόλλητο έχει εμβέλεια περίπου 30 μέτρα και χρησιμοποιεί μια μικρή μπαταρία ρολογιού. Η διάρκεια ζωής της αγγίζει τον ένα χρόνο με περίπου 30 λεπτά χρήσης ανά ημέρα.

Η συσκευή προς το παρόν έχει καταχωρηθεί στο Indiegogo, μια υπηρεσία παρόμοια με το kickstarter, προκειμένου η εταιρεία να συγκεντρώσει τα 70.000 δολάρια που απαιτούνται για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του StickNFind.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη τα πρώτα πλήρως λειτουργικά αυτοκόλλητα, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της το StickNFind θα παρουσιαστεί στην έκθεση CES τον ερχόμενο Ιανουάριο. Αν όλα πάνε καλά η συσκευή θα μπει στην παραγωγή τον Φεβρουάριο και θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο τον ερχόμενο Μάρτιο.