Λίγες μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Αριστοτέλους, ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης καταγγέλλει με δήλωσή του ότι «η παραχώρηση των χώρων από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο στερείται νομιμότητας». >>>

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «για δεύτερη συνεχή χρονιά, η λάμψη των Χριστουγέννων, που επιχειρεί να δώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η διοίκηση του δήμου, είναι θαμπή». «Σε κάποιον που δεν ξέρουμε, με διαδικασίες που δεν ξέρουμε, δόθηκε ΔΩΡΕΑΝ η δυνατότητα να χρησιμοποιήσει εμπορικά για 38 ημέρες, στην εορταστική περίοδο την πλατεία Αριστοτέλους, την κεντρικότερη πλατεία της πόλης, εξασφαλίζοντας του ως πελάτες τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, που κατακλύζουν το κέντρο της πόλης αυτές τις ημέρες».
Σύμφωνα με τον κ. Μάτη, «ο δήμαρχος δεν μπορεί να παραχωρεί δημόσιο χώρο για εμπορική χρήση. Και χρήση που έχει εισιτήριο είναι εμπορική». Χαρακτηρίζει μάλιστα ατυχές το γεγονός που το «Επαγγελματικό Επιμελητήριο συνέργησε σε αυτήν τη διαδικασία, καταδικάζοντας τα δικά του μέλη στις μικρές περιφερειακές αγορές σε επαγγελματική εξαφάνιση».
«Όποιος δήμος θέλει να παραχωρήσει δημόσιο χώρο για εμπορική δραστηριότητα, κάνει ανοιχτή πρόσκληση και διαγωνισμό με δημόσιους διαφανείς όρους. Από τη στιγμή που δεν έγινε έτσι, η διαδικασία πρέπει να ερευνηθεί αρμοδίως, διότι έχει ενισχυθεί η καχυποψία των πολιτών. Διότι Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της και διότι εδώ έχουμε απώλεια εσόδων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Μάτη.