Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία των άτυχων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με μαρτυρίες συναδέλφων τους, που ήταν παρόντες στο συμβάν. Μάλιστα ο ένας από αυτούς αναγνώρισε ολοκάθαρα έναν από τους δράστες.

Όπως και στην προανάκριση έτσι και τώρα στη δίκη ο αστυνομικός Νικόλαος Μητρόπουλος τόνισε πως αναγνωρίζει ολοκάθαρα τον κατηγορούμενο Γιάννη Σαββίδη ως έναν από αυτούς, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργο Σκυλογιάννη.
Ο μάρτυρας αναφέρει πως τον είδε από τα "δύο μέτρα", αφού συμμετείχε στην καταδίωξη των ένοπλων ληστών από το Μενίδι, μέχρι και του Ρέντη, όπου έμελλε να κοπεί το νήμα της ζωής των δύο ειδικών φρουρών.
Ο Νικόλαος Μητρόπουλος αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Γιάννη Σαββίδη τον μαυροφορεμένο άντρα, που έριξε τη δεύτερη ριπή κατά των μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ.
«Όλα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα. Ο κύριος Σαββίδης είχε κατέβει και είχε βγει από τη δεξιά πλευρά από το αυτοκίνητο. Εγώ είχα καλύτερη οπτική. Το συγκεκριμένο άτομο είδα να ρίχνει τη δεύτερη ριπή», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν είδε ποιος «έριξε την πρώτη ριπή». Ο αστυνομικός μάλιστα εμφανίστηκε πεπεισμένος στην κατάθεσή του ότι συνεργοί των δραστών είχαν φροντίσει να αποκλείσουν το δρόμο όπου έγινε η συμπλοκή, οδηγώντας έτσι τους αστυνομικούς σε ενέδρα θανάτου.
Η συνάδελφος του Ν. Μητρόπουλου, Άννα Κοκκινίδου, υποστήριξε στο δικαστήριο, πως σκοπός των δραστών ήταν να τους εξοντώσουν και να τους αποτελειώσουν. Παράλληλα τονίζει πως από καθαρή τύχη σώθηκαν οι υπόλοιποι αστυνομικοί, που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής.
Η δίκη συνεχίζεται.