Στους δρόμους κατεβαίνουν και πάλι αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στην ασκούμενη οικονομική πολιτική, με επίκεντρο το φορολογικό νομοσχέδιο και τη διαθεσιμότητα. >>>


Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει για αύριο 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00. 


Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης θα γίνει, το μεσημέρι, έξω από το Νέο Δημαρχείο. Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 από τις 12:00 έως τις 15:00 και μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης, δίνει το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δημαρχείου.

Στην Αθήνα, τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εφορίες, νομαρχίες, πολεοδομίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και όσοι επιλέγουν το σιδηρόδρομο, καθώς οι σιδηροδρομικοί έχουν εξαγγείλει δύο προειδοποιητικές 24ωρες απεργίες για αύριο και μεθαύριο. Ως εκ τούτου, οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κινηθούν για 48 ώρες.