Επιτήδειοι συγκεντρώνουν τα τρόφιμα που πετάγονται, ως ακατάλληλα, στην λαχαναγορά και τα πουλούν, σε φθηνές τιμές, στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης! >>>

Αυτό κατήγγειλε ο Σοφοκλής Κουρτίδης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε, σήμερα, στην Περιφέρεια, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Στη σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, πήραν μέρος όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στον τομέα ελέγχων της αγοράς.

Όπως υπογράμμισε ο διευθυντής περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ, Νίκος Τράιος, η αγορά της κεντρικής Μακεδονίας είναι η αυστηρότερα επιτηρούμενη αγορά της χώρας, καθώς η παραβατικότητα φθάνει μόλις το 4 με 5%. Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν πως τελευταία γίνονται όλο και περισσότερα τα κρούσματα νοθείας των καυσίμων με ξυλουόλη.

Ο Παναγιώτης Φιλιππίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε «νέα μάστιγα, χειρότερη κι από το παρεμπόριο» την εμφάνιση μαγαζιών που εμπορεύονται είδη από «δεύτερο χέρι».

Τέλος, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρειας, Γιώργος Βαφειάδης, αναφέρθηκε στα κρούσματα λύσσας που απασχολούν την υπηρεσία του, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι έχει εντοπιστεί μόλις ένα, στην περιοχή του Κιλκίς. Όπως είπε η ανάγκη εμβολιασμού είναι άμεση, όμως κατήγγειλε πως το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει χορηγήσει, ακόμη, τα εμβόλια, στις διάφορες υπηρεσίες.