lefkos_pyrgos_20121204_01Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν, από χτες το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε πάνω από 40 περιπτώσεις για να απομακρύνει δένδρα και κλαδιά που ξεριζώθηκαν ή έσπασαν από τον αέρα και σε άλλες 12 για να απομακρύνει αντικείμενα που βρέθηκαν στους δρόμους, παρασυρμένα από τον άνεμο. >>>

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες και “σήκωσαν” αντικείμενα που υπήρχαν σε μπαλκόνια και αυλές.

Αναφέρθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα από πτώσεις κλαδιών.

Επίσης, από χθες το απόγευμα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει απαγορευτικό απόπλου εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία στην πόλη θα φτάσει στους 7 βαθμούς Κελσίου.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στη δυτική Μακεδονία

Την ίδια στιγμή, στη δυτική Μακεδονία, η κυκλοφορία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Συγκεκριμένα, με προβλήματα και μόνον με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Κρυσταλλοπηγής, από το 15ο έως το 25ο χλμ., Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 43ο έως το 45ο χλμ., και Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου). Το ίδιο ισχύει στον επαρχιακό δρόμο Άρνισσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (από το 20ό χλμ.) και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Βεγορίτιδας του δήμου Εδέσσης.

Στο νομό Ροδόπης, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου και μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Βοσβόζη (στις περιοχές Ήφαιστου και Μεσοχωρίου) και Δοκού.