aris_koinonia_melon_ari_20120222_01Πώς βρέθηκαν, απόψε, άνθρωποι του Άρη στην Αθήνα να συζητούν με κυβερνητικούς παράγοντες την ένταξη της ΠΑΕ στο άρθρο 99; Ποιοί μεσολάβησαν; Τι ειπώθηκε; Ποιοι πολιτικοί είναι θετικοί σε κάτι τέτοιο; >>>

 

Η –φαινομενικά- απλή συνάντηση του μεγάρου Μαξίμου είχε προετοιμασία ημερών. Και τίποτα δεν τελείωσε με τη συζήτηση που έγινε σήμερα. Αντίθετα, άνοιξε ένας ολόκληρος κύκλος συζητήσεων που, όλοι εύχονται να έχει θετική εξέλιξη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ως γνωστόν, η ΠΑΕ Άρης χρωστά στο ελληνικό Δημόσιο κατά πρώτον, κατά δεύτερον στο ΙΚΑ και, ακολούθως, σε τρίτους. Ήταν, λοιπόν, απόλυτα φυσικό να γίνει προσπάθεια ρύθμισης της εκκρεμότητας πρώτα με το ελληνικό δημόσιο.

Ένας γνωστός Αρειανός, αλλά και γνωστός για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, ο Μιχ. Αθανασιάδης, ήταν αυτός που επικοινώνησε με τον –Θεσσαλονικό- γραμματέα Ειδικών Υποθέσεων στο γραφείο του πρωθυπουργού, Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Γνωρίζονται από παλιά, όταν ο πρώτος δραστηριοποιούνταν… δυτικά κι ο δεύτερος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έγιναν, επίσης, επαφές με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Ιωαννίδη. Έτσι οργανώθηκε η κάθοδος των Αρειανών παραγόντων στην Αθήνα και η σημερινή συζήτηση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από πλευράς της ομάδας, ο… οργανωτής Μ. Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Ψηφίδης(αδελφός του παλαίμαχου Βασίλη)  το μέλος του δ.σ. Κ. Τικπασάνογλου(που είναι και δικηγόρος), ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Άγγελος Δρόλιος(επίσης δικηγόρος) ο αδελφός του τελευταίου,  Χρήστος και οι τρεις μισθοδοτούμενοι δικηγόροι της ΠΑΕ που ασχολούνται με άρθρο 99.

Ζητήθηκε η συνδρομή του πρωθυπουργικού γραφείου για να ενταχθεί ο Άρης στο άρ. 99. Δεν πρόκειται, φυσικά, για κάτι παράτυπο, αφού το ελληνικό δημόσιο έχει έννομο συμφέρον από την υπόθεση αυτή, ως βασικός πιστωτής.

Έτσι άνοιξε ο κύκλος των συζητήσεων, αφού, πλέον, γίνεται προσπάθεια για συναντήσεις με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θ. Καράογλου(εμφανίζεται θετικός), τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, τον γγ Κοινωνικών Υπηρεσιών αρμόδιο για θέματα ΙΚΑ Παν. Κοκόρη(σ.σ. το ΙΚΑ είναι ο δεύτερος πιστωτής της ομάδας μετά το δημόσιο), με βουλευτές (ήδη έγιναν επαφές με τους Στ. Καλαφάτη και Γ. Ορφανό που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν) και συναρμόδιους υπουργούς.

Φαίνεται πως το νερό έχει μπει στο αυλάκι…

Φως υπάρχει και για το θέμα της εξασφάλισης φορολογικής ενημερότητας, αφού ο γ.γ. Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παν. Κοκόρης μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Δ.Ι.Ασ.