Ο Ρόι Κάρολ με συνένετυξη που παραχώρησε στη ΝΟVA μίλησε για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής.



Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υπάρχει μία σημαντική διαφορά στο φετινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: η μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Θα επηρεάσει το ματς;

«Όχι, δε θα επηρεάσει τον αγώνα. Είναι ένα ντέρμπι και δεν έχει σημασία η διαφορά. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ματς της περιόδου. Όλοι οι παίκτες θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους γιατί είναι ένα ντέρμπι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Περιμένουμε το ντέρμπι με καλή ψυχολογία, μετά το καλό αποτέλεσμα που είχαμε με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Όλοι περιμένουμε το ντέρμπι της Κυριακής».

Αισθάνεσαι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση απ' την αρχή της περιόδου;

«Ναι, παίζουμε καλά, αλλά έχουμε ένα νέο ματς. Πρέπει να έχουμε την ίδια καλή απόδοση με την Άρσεναλ και να παίζουμε σε υψηλό ρυθμό. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες, Αλλά πρέπει στο ντέρμπι να προσπαθήσουμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες σε όλον τον κόσμο. Δε σημαίνει πως θα πάμε εκεί και θα νικήσουμε, μόνο επειδή έχουμε καλούς παίκτες. Πρέπει να προσπαθήσουμε ως σύνολο και να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Αυτό πρέπει να κάνουμε την Κυριακή».

Αν σου ζητούσα να εντοπίσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του φετινού Παναθηναϊκού, τι θα έλεγες;

«Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, διαθέτει καλούς παίκτες, διεθνείς παίκτες. Παίζει στην έδρα του, οπότε θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί θα έχει πολλούς οπαδούς του κοντά του. Αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας, να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Να δώσουμε σε όλο το ματς το 100% των δυνάμεών μας, όπως κάναμε στο Τσάμπιος Λιγκ. Να έχουμε υψηλό ρυθμό. Έτσι κερδίζεις τους αγώνες, όταν έχεις υψηλό ρυθμό. Αυτό πρέπει να κάνουμε την Κυριακή. Αλλά ο Παναθηναϊκός διαθέτει καλούς παίκτες. Παίζει στην έδρα του. Πρέπει να πάμε εκεί, ν' αγωνιστούμε καλά, να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο τον αγώνα».

Απ' την θητεία σου στη Μάντσεστερ, ποιο ματς στην Αγγλία είχε τα στοιχεία του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό;

«Παίζαμε πολλά ντέρμπι, όπως με την Λίβερπουλ. Πέρυσι, που έζησα το ντέρμπι απ' τον πάγκο, δεν είχα ξαναδεί κάτι ανάλογο. Αλλά αυτό που έζησα την προηγούμενη σεζόν, δεν το έχω ξαναδεί. Οι φίλαθλοι στήριξαν την ομάδα όσο δεν πάει. Βεβαίως, γνωρίζουμε πως το ντέρμπι διεκόπη. Αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Πήραμε τη νίκη. Ας ελπίσουμε το φετινό ματς να είναι καλύτερο για να το παρακολουθήσουν οι φίλάθλοι. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Κατά τη γνώμη μου, σε ότι αφορά στα ντέρμπι παγκοσμίως, το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός είναι ένα απ' τα σημαντικότερα στα οποία μπορεί ν' αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων δημιουργούν μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το πάθος περισσεύει. Γι' αυτό λέω ξανά ότι είναι ωραίο σαν αθλητής να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι».

Ολοκληρώνοντας, πολλοί θεωρούν πως με νίκη επί του Παναθηναϊκού, το πρωτάθλημα αυτό δε χάνεται απ' τον Ολυμπιακό, με δεδομένη και τη διαφορά που θα υπάρχει απ' τον δεύτερο της βαθμολογίας. Με την εμπειρία σου, τι πιστεύεις;

«Δεν συμφωνώ με αυτήν την άποψη. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο πρέπει να παλεύεις ως το τελευταίο λεπτό. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είμαστε επαγγελματίες. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε εντός του αγωνιστικού χώρου και στην προπόνηση. Αν νικήσουμε την Κυριακή, αυτό το αποτέλεσμα θα μας δώσει τεράστια ώθηση. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει, όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές».
Από τον/την Newsroom