131212 17 FATNI PROVATAKIA.jpg

Τα είδαμε όλα κι εφέτος στην πλατεία Αριστοτέλους… Από… απαγωγές Υιών Θεού (ή, τουλάχιστον, των ομοιωμάτων τους), παράγκες του Άι Βασίλη, έως ζωντανά πρόβατα στη Φάτνη! >>>

 

Πολλά γράφτηκαν για την κατσίκα και το πρόβατο που κόβουν βόλτες μπροστά στα ομοιώματα της Παρθένου Μαρίας, των Μάγων, του Ιωσήφ και των βοσκών (το ομοίωμα του Χριστού, ως γνωστόν… εκλάπη). Γράφτηκαν τόσα που έκαναν τον Γιάννη Μπουτάρη, να απαντήσει, ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου:

131212 18 FATNI PROVATAKIA.jpg

«Δημιουργήθηκε θόρυβος από τις φιλοζωικές. Λες και στα μαντριά ζουν καλύτερα» σχολίασε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Τέτοια ευαισθησία οι περιβαλλοντικές οργανώσεις; Τι τους πειράζει να είναι εκεί τα αρνάκια; Χορταράκι τρώνε, βγαίνουν και φωτογραφίες με τα παιδάκια. Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή για σφάξιμο θα πάνε. Δεν θα ζουν αιώνια»!

131212 19 FATNI PROVATAKIA.jpg

Μπορεί εφέτος να μην προλαβαίνουμε, αλλά, για το Πάσχα μπορούμε να προτείνουμε: Αληθινό Εσταυρωμένο (στις Φιλιππίνες το συνηθίζουν και προσελκύουν τουρίστες) και ζωντανά κοτοπουλάκια (για να φωτογραφίζονται και τα παιδάκια). Όσο για του χρόνου τα Χριστούγεννα, προτείνουμε κάποιους σκουρόχρωμους μετανάστες για να παίξουν το ρόλο των Μάγων (έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα απελαθούν) κι ένα νεογέννητο μωρό στη Φάτνη (για πιο “ζωντανές” αναμνηστικές φωτογραφίες).

Γ.Π.

131212 20 FATNI PROVATAKIA.jpg

Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το www.photoreportage.gr