fouxtel_epeisodia_athina_20121213_01.jpg

Ένταση είχαμε πριν, περίπου, μία ώρα, έξω από ξενοδοχείο στην Αθήνα, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντηση δημάρχων με το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της καγκελαρίου Μέρκελ, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Εργαζόμενοι στους δήμους προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συνάντηση. >>>

 

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο του ξενοδοχείου εμποδίζοντας δημάρχους να εισέλθουν σε αυτό. Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τους εργαζόμενους και να τους απομακρύνουν. Ο κ. Φούχτελ, πάντως, δεν εμφανίστηκε…

Οι συνδικαλιστές έφτασαν μπροστά στο ξενοδοχείο, τα έβαλαν με τον διευθυντή που θέλησε να κάνει παράπονα, προπηλάκισταν τον γγ του δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλη Χρηστάκη αλλά και τον δήμαρχο Βριλησσίων, Κώστα Ιωαννίδη, με την αστυνομία να... μπλέκεται μέσα στο χαμό, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να κάνει τίποτα. Ούτε τα ΥΜΕΤ που έφτασαν, κατόπιν εορτής, στο σημείο.

Άνδρες των ΜΑΤ απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου κι απώθησαν, από τα σκαλιά, τους συνδικαλιστές που είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα για να μην περάσει κανείς! Συνελήφθη ένας συνδικαλιστής και, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι έκαναν… υποστολή της σημαίας της Ε.Ε. που βρισκόταν σε ιστό έξω από το ξενοδοχείο και έπαρση της σημαίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ!

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο καθεστώς της διαθεσιμότητας. Με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία.