Eben-Alexander5_34c3f.jpg
Ο δρ. Έμπεν Αλεξάντερ είναι απόλυτα σίγουρος: Υπάρχει μετέπειτα ζωή! Πώς είναι τόσο σίγουρος; Μα… είχε πεθάνει κι επέστρεψε από τον άλλον κόσμο! >>>
Ο σύγχρονος… Λάζαρος είναι νευροχειρουργός. Κι η μαρτυρία του… μάλλον μετράει περισσότερο από του κάθε θρησκόληπτου. Ο δρ. Αλεξάντερ ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του: Έπεσε σε κώμα. Είχε προσβληθεί από την σπανιότατη στους ενήλικες βακτηριδιακή μηνιγγίτιδα, η οποία του κατέτρωγε με ταχύτατο ρυθμό την γλυκόζη του εγκεφάλου του, και κυρίως του εγκεφαλικού φλοιού, δηλαδή του σκέλους που είναι υπεύθυνο για τις ανθρώπινες ιδιότητες: την συνείδηση και τις ανώτερες εγκεφαλικές λειτουργίες.
Για επτά ημέρες ο εγκεφαλικός φλοιός του ήταν απολύτως αδρανής, πλήρως «απενεργοποιημένος», και κάθε ενδεχόμενο συνείδησης/συνειδητότητας απολύτως αποκλεισμένο. Κάθε μέρα που περνούσε, το ενδεχόμενο επιβίωσής του, αφύπνισής του από το κώμα, ελαχιστοποιείτο μέχρι που έφτασε σε ποσοστό μικρότερο από στατιστικό λάθος.
Μετά από μια εβδομάδα που θεωρούνταν εγκεφαλικά νεκρός, ο νευροχειρουργός της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ… επανήλθε! Και διηγήθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα της απουσίας του είχε απόλυτη συνειδητότητα, κατ’ ακρίβειαν “υπερ-συνειδητότητα”, σε μεταθανάτια τοπία!
Τι έβλεπε επτά ημέρες ο δρ. Αλεξάντερ; Πρόσωπα! Όχι μόνον γνωστά του, αλλά και άγνωστα, τα οποία έμελλε να συναντήσει μετά την… επιστροφή του από τον “άλλον” κόσμο! Κατανόησε τη λειτουργία του σύμπαντος και λέει πως είναι “αγάπη και σχέση”! Αισθάνθηκε την παρουσία του Θεού. Αλλά, κυρίως, επιβεβαίωσε αυτούς που επιμένουν στο ότι όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κώμα νοιώθει και κατανοεί!
Όλα αυτά ο δρ. Αλεξάντερ τα περιλαμβάνει στο βιβλίο του με τίτλο «Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey to the Afterlife». Άρθρα για την περίπτωσή του αφιερώθηκαν σε πάμπολλα διεθνή περιοδικά, όπως τα Telegraph, Huffington Post, The Daily Beast, Newsweek κ.ά. Από ελληνικά σάιτ, με την περίπτωση ασχολήθηκε το antinews.gr. Λέτε;