poreia_poe_ota_20121219_01.jpg

Τερματίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας με τη μορφή που είχαν έως σήμερα, ωστόσο, όπως αποφασίστηκε, «ο αγώνας θα συνεχιστεί με δράσεις πάνω στην πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα και οι εξελίξεις των επόμενων ημερών». >>>

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχθηκαν έναν ανελέητο πόλεμο, άνευ προηγουμένου, τόσο από την τρικομματική συγκυβέρνηση όσο και από τα συμφέροντα που την υποστηρίζουν.

Επισημάνθηκε ακόμη πως το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δεν πορεύτηκε μαζί τους, «εμφανίζοντας αδυναμία να σταθεί στο ύψος των εξαιρετικά δύσκολων περιστάσεων... και οι αιρετοί επίσης, δεν κατάφεραν να συντονίσουν τη δράση τους και να φτιάξουν ενιαίο μέτωπο κατά των μέτρων του μνημονίου που οδηγεί τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση».
Έγινε μάλιστα λόγος και για ορισμένους αιρετούς «που επιχείρησαν να εμβολίσουν τον αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συντασσόμενοι και αυτοί με την κυβερνητική πολιτική».

Οι παρατεινόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν προκαλέσει προβλήματα και συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους.

Κλειστός παρέμεινε, από το πρωί, για τρίτη ημέρα και ο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη. Τα προβλήματα αναμένεται να περιοριστούν μετά από το επόμενο διήμερο.