Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος τονίζει πως δεν είναι ούτε ομοφοβικός ούτε ομοφυλόφιλος.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι από τον ίδιο πολιτικό χώρο διερωτήθηκαν αν «αυτό είναι το ήθος που κομίζει η Αριστερά», με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του που προκάλεσε σάλο, ο κ. Τατσόπουλος απαντά: «Μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα σεξισμού και ομοφοβίας, στηλίτευσε την αποφλοιωμένη φράση μου ως σεξιστική και ομοφοβική.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει ολόκληρη τη συνέντευξή μου πριν εκδώσει την καταδικαστική της απόφαση. Κοιμήθηκα “ομοφυλόφιλος” για τους Χρυσαυγίτες και ξύπνησα “ομοφοβικός” για κάποιους από τους συντρόφους μου. Φυσικά δεν το αποδίδω παρά στον υπερβάλλοντα ζήλο της συνιστώσας. Δεν είμαι ούτε ομοφοβικός, ούτε ομοφυλόφιλος, ούτε θεωρώ ότι όποιος δεν είναι ομοφυλόφιλος πρέπει να κατατάσσεται στους ομοφοβικούς. Αντίθετα με ό,τι πρεσβεύουν οι υποκριτές Χρυσαυγίτες και οι σαλταρισμένοι θρησκόληπτοι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, είναι επιλογή», δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Σχολιάζοντας τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που έχει ανταλλάξει με τη Χρυσή Αυγή εδώ και καιρό, ο Πέτρος Τατσόπουλος δηλώνει πως δεν θέλει να συμβάλει με κανένα τρόπο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής ως ισότιμου κοινοβουλευτικού συνομιλητή ενώ εκφράζει την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη, αν κρατήσουμε όλοι την αναπνοή μας ή τηρήσουμε απαρέγκλιτα το σαβουάρ βιβρ.

Τέλος στην ερώτηση αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή απαντά: «H Χρυσή Αυγή δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε τεθεί εντός νόμου. Ο Άρειος Πάγος θα έπρεπε να της είχε φράξει το δρόμο όταν ήταν μια μικρή ναζιστική συμμορία με πλούσιο ποινικό μητρώο. Εκτός κοινοβουλίου όμως και κατόπιν εκτός νόμου μπορεί να τη θέσει μόνο εκείνο που την έβαλε στο κοινοβούλιο, το εκλογικό σώμα».