Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το περασμένο Σάββατο. >>>

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γ.Σ. εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι «συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λ.π.)». 
Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά (Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου, προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων, απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο, έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό -όπου απαιτείται-) στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν. 
Θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή αναφοράς του σκευάσματος μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό».