paidiki_xara_01.jpg
Παραδόθηκαν, πριν από λίγο, τρεις παιδικές χαρές στις οδούς Κλαυδιανού, Βίτσι και Κολωνιάρη που βρίσκονται στην 2η Δημοτική Κοινότητα. >>>

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής τους στο πλαίσιο της χορήγησης Πιστοποιητικού Ποιότητας και Ασφάλειας σε 23 παιδικές χαρές του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών οι παιδικές χαρές διαθέτουν πλέον Πιστοποιητικό Ποιότητας και Ασφάλειας που διασφαλίζει ότι πληρούν όλες τις νέες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

 

Paidiki_Xara_Klaudianou_02.JPG

Έτσι, επί της οδού Κλαυδιανού(πάνω) τα παιχνίδια που υπήρχαν αντικαταστάθηκαν με νέα που φέρουν πιστοποιητικό εξασφάλισης ποιοτικού ελέγχου(τα όργανα που τοποθετήθηκαν απευθύνονται σε παιδιά μικρών ηλικιακών ομάδων (πύργος-τσουλήθρα, ζωάκια ελατηρίου και διθέσια κούνια). Επιπλέον κατασκευάσθηκε εκ νέου πέτρινη βρύση, το δάπεδο καλύφθηκε με χυτό ελαστικό τάπητα που καλύπτει το ύψος πτώσης των παιχνιδιών και ο χώρος περιφράχθηκε με νέα μεταλλική περίφραξη.

 

Paidiki_Xara_bisti_01.JPG

Στην παιδική χαρά επί της οδού Βίτσι(πάνω) τα παιχνίδια που υπήρχαν επισκευάσθηκαν, αντικαταστάθηκε η διθέσια κούνια παίδων με νέα σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, συμπληρώθηκε η περίφραξη στο πίσω μέρος της παιδικής χαράς και κατασκευάστηκε νέα βρύση από εμφανές σκυρόδεμα.

 

Paidiki_Xara_Koloniari_03.JPG

Στη συμβολή των οδών Κολωνιάρη και Αγίων Πάντων(πάνω) τα παιχνίδια αντικαταστάθηκαν με καινούρια που φέρουν πιστοποιητικό εξασφάλισης Ποιοτικού ελέγχου. Τα όργανα που τοποθετήθηκαν καλύπτουν μικρές ηλικιακές ομάδες Το δάπεδο από χυτό ελαστικό τάπητα επισκευάσθηκε, αντικαταστάθηκε η πόρτα εισόδου που είχε καταστραφεί και κατασκευάσθηκε νέα βρύση από εμφανές σκυρόδεμα.

Την παράδοση των βελτιωμένων παιδικών χαρών έκανε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.