Μήνυμα πολιτών προς τα κόμματα καταγράφει η σημερινή δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα “Έθνος”. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ζητούν και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάσουν το πολιτικό κέντρο! >>>

 

Η έρευνα της Marc δείχνει πως οι πολίτες έχουν χαμηλές προσδοκίες κι ας εκταμιεύσαμε την περίφημη δόση. Συγκεκριμένα, μόνο το 20,2% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλά ενώ 64,4% απαντά ότι θα χειροτερέψουν.
Το 54,5% θεωρεί ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί αν δημιουργηθούν νέα κόμματα, ενώ το 35,9 αν βελτιωθούν και ανανεωθούν τα υπάρχοντα.
Πάντως το 84,1% δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, ενώ το 81,4% πιστεύει ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.
Το 44,5% επιθυμεί η ΝΔ να διευρυνθεί προς το Κέντρο, το 34% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατοπιστεί σε πιο κεντρώες θέσεις και το 22,6% να εκφράσει πιο ριζοσπαστικές θέσεις.
Το 26,5% θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και το 16,2% να επιστρέψει στις ρίζες του.
Για τη ΔΗΜΑΡ, το 33,9% θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 25,5% πως είναι υποχωρητική.
Οι πολίτες, με άλλα λόγια, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στα κόμματα. Λένε “αλλάξτε, για να μη σας… αλλάξουμε”, ενώ καταδεικνύεται πως οι ακραίες τακτικές, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Χρυσής Αυγής, φοβίζουν.