Νωρίς το βράδυ άρχισε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο της άνοιξης.Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες. >>>


Να σημειωθεί ότι νωρίτερα υπερψηφίστηκε από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δεν αποδέχθηκε τον διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή και ζήτησε να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων. Μόνη λύση για την κυβέρνηση είναι οι εκλογές σημείωσε στην δευτερολογία του κατά την τρίτη ημέρα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ. Τσίπρας.

«Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές, «για να αναλάβουμε την ευθύνη να προστατέψουμε όσα δεν μπορέσατε και δεν θελήσατε εσείς να προστατέψετε» είπε.
 
Ο κ. Τσίπρας έστειλε και σαφή εσωκομματικά μηνύματα προς τους διαφαινόμενους αμφισβητίες του νέου προσανατολισμού και της νέας μορφής του υπό διαμόρφωση κόμματος. «Ας αφήσουμε πίσω μας την μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στην συσκευασία του ενός», τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας στη συνδιάσκεψη του κόμματός του, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εύχεται επισήμως τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από την Ευρώπη».

Η αντίδραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη
 
O Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώ ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορευτεί συντονισμένα, βιάζεται να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Φαντασιώνεται να περπατήσει στα ερείπια της. Ζητά εκλογές και καλεί το λαό σε ανυπακοή. Είναι αυθεντικός εκπρόσωπος του χάους. Οι Έλληνες τον πήραν χαμπάρι».