olth_03[10]
Σε… ρότα ανάπτυξης έχει μπει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της δραστηριότητας του 2012, όπως υπογράμμισε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης. >>>

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη υπάρχει κερδοφορία και στον κύκλο εργασιών, αύξηση στο επίπεδο των κοντέινερ -«έστω μικρή, αλλά αποδεκτή με ευχαρίστηση», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και μεγάλη αύξηση μετακίνησης συμβατικών φορτίων προς άλλες βαλκανικές χώρες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Α.Ε. υπογράμμισε πως η εταιρία είναι μία από τις τρεις-τέσσερις εισηγμένες στο χρηματιστήριο με αποθεματικό άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Τόνισε πως αυτό επιτεύχθηκε παρά το ότι αξιοποιεί μόνον το 50% των δυνατοτήτων της.

Για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης είπε πως δεν είναι ξεπούλημα, αλλά «αξιοποίηση μέσω παραχωρήσεων λειτουργιών και χώρων σε ιδιώτες. Ιδιωτικά λιμάνια δεν υπάρχουν στον κόσμο όλο και δε θα γίνει η αρχή από τη Θεσσαλονίκη». Εξήγησε ότι η ιδιωτικοποίηση αυτή θα πρέπει να συνδεθεί με επενδύσεις και αναπτυξιακά έργα, όπως η εμβάθυνση και η επέκταση του 6ου προβλήτα.