ketikidis_01«Μαραθώνιο» χαρακτήρισε τον αγώνα κατά των πολιτικών του μνημονίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων θεσσαλονίκης, Πέτρος Κετικίδης. >>>

Όπως δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, «ο αγώνας αυτός θα σταματήσει όταν ανατραπούν οι πολιιτκές αυτές».

Ο κ. Κετικίδης υπενθύμισε ότι για την μεθεπόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Πρόσθεσε πως «επιχειρείται ένα σάρωμα των δημοσίων υπηρεσιών» κι έφερε ως παράδειγμα το θεσμό της διαθεσιμότητας, που άρχισε να εφαρμόζεται την επομένη της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή.

«Σε επαφή που είχε η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ με εκπρόσωπο της Τρόικας, ο τελευταίος παραδέχτηκε ότι δεν είναι το δημόσιο όφελος αυτό που προσδοκάται μέσω των μέτρων, αλλά μια εμβληματική κίνηση», τόνισε ο κ. Κετικίδης. Κι εξέφρασε την άποψη ότι «θέλουν αίμα! Προχωρούν σε εμβληματικές κινήσεις και το δηλώνουν»! Όπως είπε «πριν καν δουν τα κενά στο δημόσιο τομέα, προχώρησαν τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων».