poreia_20121220_02Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στους καταληψίες της Βίλα Αμαλία, στην Αθήνα, οργάνωσαν διάφορες κινήσεις στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό ήταν αρκετό για να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες… επιβάτες του ΟΑΣΘ. >>>

 

Οι νεαροί που μετείχαν στην πορεία (περίπου 200 άτομα) συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας. Από εκεί έκαναν πορεία στην Εγνατία Οδό, για να καταλήξουν –και πάλι- στην Καμάρα.

poreia_20121220_03

Η αστυνομία πήρε δρακόντεια μέτρα. Οι αστυνομικοί που ακολουθούσαν τους διαδηλωτές ήταν πάρα πολλοί ενώ η Τροχαία απέκλεισε την Εγνατία σχεδόν σε όλο της το μήκος.

Ο ΟΑΣΘ εξέτρεπε την κυκλοφορία των λεωφορείων προς την παραλιακή και τη Μητροπόλεως και προς την Αγίου Δημητρίου και εκατοντάδες ήταν αυτοί που παρέμεναν στις στάσεις, μέσα στο κρύο, άδικα, για να περάσει κάποιο λεωφορείο. Οι περισσότεροι κινήθηκαν με τα πόδια, διασχίζοντας την Εγνατία, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να συνδυάσουν δύο και τρία δρομολόγια για να φθάσουν στον προορισμό τους.

poreia_20121220_04

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτροπή των αστικών λεωφορείων και τα μέτρα της αστυνομίας βρίσκονταν σε ισχύ αρκετή ώρα μετά την κατάληξη της πορείας στην πλατεία Καμάρας.