ΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ
Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ από τη μία, τη ΝΔ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης από την άλλη με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του Συνασπισμού για την επιχείρηση της Αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία. >>>

Στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΝ αναφέρεται ότι η βίλα Αμαλία είναι ένας από τους «κοινωνικούς χώρους που βάζουν φραγμό με την ύπαρξή τους, στον εκφασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό». Καταλήγει δε με τη φράση «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Αντιδρώντας, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «οι κουκουλοφόροι της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το κάλεσμά τους να καεί η Αθήνα και οι περιουσίες των Ελλήνων έπεσε στο κενό, τώρα 'κλαψουρίζουν', επειδή η ΕΛΑΣ εφάρμοσε το νόμο και εξουδετέρωσε το στρατηγείο τους, τη βίλα Αμαλία.»

amalias_katalipsi_20121220_02.JPG
Με αφορμή την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης σημειώνει πως «είναι να απορεί κανείς για το πώς ένας χώρος κατασκευής χιλιάδων εμπρηστικών μηχανισμών 'μολότοφ' περιγράφεται σαν... 'κοινωνικός χώρος'».

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη ΝΔ όσο και στο υπουργείο, αναφέρει:

«Να ευχηθούμε ο Άγιος Βασίλης να φέρει λίγη περισσότερη σοβαρότητα και έμπνευση στα γραφεία Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, που θεωρούν ότι με εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανακοινώσεις θα κατορθώσουν να ξεχάσει η κοινωνία, έστω και λίγο, τις συνέπειες της μνημονιακής βαρβαρότητας, καθώς και να κρύψουν την κοινωνική τους απομόνωση».