tsipras_20121204_01Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. >>>

Για «εμμονή» του Αλέξη Τσίπρα «να ξαναπάμε στη δραχμή», κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Όπως υπογραμμίζεται, σε εκτός κειμένου αναφορά ο κ. Τσίπρας είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποτελεί «αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία».

Τι άλλο είπε ο Τσίπρας

«Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης, αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ. Όποιος αυτό δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί» είχε τονίζει, νωρίτερα, από κειμένου, ο Αλέξης Τσίπρας, στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δηλώνοντας παράλληλα την «ετοιμότητα» του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την «ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

«Σήμερα η Αριστερά είναι ανοικτή στις ιδέες, στο καινούριο, στην αναζήτηση, ενώ τα δόγματα έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού» υπογράμμισε.

Ασκώντας σκληρή κριτική προς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, το Μνημόνιο», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική», το οποίο σχέδιο σκιαγράφησε ως μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, παραπέμποντας σε σχετική συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, Πέτερ Κάιτελ.

ΝΔ: Προφήτης ο Τσίπρας

«Μέχρι σήμερα, ο κ. Τσίπρας απειλούσε διεθνείς επενδυτές, ώστε να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, “προφήτευσε” ότι θα βγούμε από το ευρώ, αν και απέφυγε επιμελώς να περιλάβει την αναφορά του αυτή στο γραπτό κείμενο που διένειμε στους δημοσιογράφους. Χωρίς πρόγραμμα, με το κόμμα του διχασμένο, ο κ. Τσίπρας κρέμεται μόνο πάνω στην εμμονή του: να ξαναπάμε στη δραχμή. Με τον πιο επίσημο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται το διασυρμό και τη χρεοκοπία της χώρας μας», τονίζει η ΝΔ.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πολιτική ολοκληρωτικής καταστροφής της κυβέρνησης» που «δεν κρύβεται ούτε με ψέματα, ούτε με λάσπη».

«Αυτοί που κάνουν τα πάντα για την απομόνωση της χώρας και τη διάλυση της Ευρώπης είναι εκείνοι που ψηφίζουν τα μνημόνια της χρεοκοπίας, της εξαθλίωσης και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.