Ένα απαράδεκτο περιστατικό που προκαλεί αγανάκτηση, αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Metrosport στο πολιτικό της ένθετο Metronews. Αναφέρεται σε έναν αστυνομικό ο οποίος αντί να προστατεύει και να προλαμβάνει κάνει ακριβώς το αντίθετο:






"Όταν κάποιοι αστυφύλακες υπερβάλουν εαυτούς και μάλιστα πολλές φ
ορές εκτός υπηρεσίας, για να προστατεύσουν τους πολίτες κάποιοι άλλοι κάνουν ακριβώς το αντίθετο! Ο λόγος για τον αστυνομικό υποδιευθυντή Γεωργούλη που προτίμησε να βλέπει και να ακολουθεί την ξέφρενη και επικίνδυνη πορεία ενός νεαρού που οδηγούσε μεθυσμένος για επτά τουλάχιστον χιλιόμετρα, χωρίς να επέμβει να τον σταματήσει! Ο κ. Γεωργούλης που υπηρετεί στην ΓΑΔΘ, τα ξημερώματα του Σαββάτου κινούνταν με το υπηρεσιακό όχημα μαζί με τον αστυφύλακα οδηγό του, στη Λεωφόρο Νίκης, όταν εντόπισαν το όχημα με τον μεθυσμένο νεαρό. Αντί λοιπόν να τον σταματήσουν τον ακολούθησαν μέχρι τη Καλαμαριά και τον σταμάτησαν πεζό πλέον, έξω από το σπίτι του!

Αλήθεια, τι περίμενε επί επτά τουλάχιστον χιλιόμετρα ο κ. Γεωργούλης; Περίμενε να δει κάποια θεαματική σύγκρουση; Δηλαδή περίμενε να δει αίμα για να επέμβει; Η δικαιολογία του, τόσο του ιδίου όσο και του αστυφύλακα οδηγού του, ήταν ότι το υπηρεσιακό όχημα που επέβαιναν δεν είχε …φάρο! Και γι αυτό δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον μεθυσμένο οδηγό!
Εδώ λοιπόν γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:
Πρώτον, γιατί το υπηρεσιακό όχημα αστυνομικού υποδιευθυντή –και μάλιστα συντονιστή της βάρδιας της συγκεκριμένης μέρας- δεν είχε φάρο; Αν απαιτούνταν να μεταβεί σε κάποιο επείγον συμβάν πως θα πήγαινε; Βάζοντας τον οδηγό του να φωνάζει «μπλε, μπλε» και ο ίδιος να κάνει τη σειρήνα;
Δεύτερον: Γιατί δεν ειδοποίησε αμέσως το κέντρο έτσι ώστε να επέμβει άμεσα έγχρωμο περιπολικό; Άλλωστε η απόσταση των επτά χιλιομέτρων ήταν αρκετά μεγάλη ώστε να σταματήσουν το νεαρό και να προλάβουν οποιοδήποτε κακό μπορούσε να συμβεί!
Τρίτο: Με ποιά ταχύτητα ακολουθούσε το υπηρεσιακό όχημα, το όχημα του μεθυσμένου οδηγού και μάλιστα χωρίς φάρο ή ηχητικό σήμα; Όπως είπε και ο Γεωργούλης και ο οδηγός του, ο μεθυσμένος νεαρός πέρασε και δύο κόκκινους σηματοδότες. Αλήθεια το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του κ. Γεωργούλη πέρασε και εκείνο τα κόκκινα και μάλιστα χωρίς φάρο και ηχητικό σήμα; Έτρεχε με την ίδια ταχύτητα που έτρεχε το αυτοκίνητου το μεθυσμένου οδηγού που πιθανόν να ήταν και …αρκετά αυξημένη;
Τέταρτο: Κατά δήλωση του οδηγού και του ίδιου, πλεύρισαν το όχημα να διαπιστώσουν πόσα άτομα επέβαιναν. Αλήθεια πώς είστε σίγουρος κύριε Γεωργούλη ότι ο νεαρός μεθυσμένος οδηγός δεν το εξέλαβε αυτό ως σημάδι για έναρξη …κόντρας;
Πάντως και οι δύο αστυνομικοί είναι …πρώτοι στην παρακολούθηση αφού ο μεθυσμένος νεαρός δεν τους πήρε χαμπάρι συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του! Αλλά πώς να τους πάρει χαμπάρι αφού δεν είχαν …φάρο;
Ευτυχώς για καλή του τύχη του αστυνομικού υποδιευθυντή Γεωργούλη δεν έγινε κάποιο ατύχημα ή δυστύχημα και ένα είναι το σίγουρο ότι η συμπεριφορά αυτή μόνο σε αστυνομικό δεν αρμόζει, γιατί πρέπει να προλαμβάνει και όχι απλά και μόνο να καταστέλλει. 
Και ευτυχώς κύριε Γεωργούλη δεν έγινε το κακό, δηλαδή σύγκρουση με νεκρό, να δούμε τι θα λέγατε τότε, ότι απλά παρακολουθούσατε;"