Το οδηγικό του ταλέντο και πείσμα του είναι αδιαμφισβήτητα και αποτελούν τα σημαντικότερα όπλα του απέναντι στους υπόλοιπους πιλότους. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Φέτελ που παρά το νεαρό της ηλικίας του καταφέρνει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Formula 1. Ο 25χρονος πιλότος με τον τίτλο που κατέκτησε στην Βραζιλία, στο πρωτάθήμα του 2012,  έστω κι έτσι, μετά από το σασπένς, έφτασε πλέον τους τρεις και μάλιστα συνεχόμενους.
Εγινε δηλαδή ο νεαρότερος πιλότος στην ιστορία του αθλήματος που το καταφέρνει αυτό, ξεπερνώντας πλέον τον αείμνηστο Αϊρτον Σένα. Μην ξεχνάμε ότι ο Φέτελ είναι μόλις 25 ετών ακι 145 ημερών, τη στιμγή που ο Βραζιλιάνος θρύλος όταν το κατάφερε αυτό ήταν 31 ετών και 212 ημερών. Αν και χρονιά δεν ξεκίνησε θετικά για εκείνον αφού μετρούσε μόνο μία νίκη στους πρώτους εννέα αγώνες (στο Μπαχρέιν), κατάφερε με ένα τρομερό comeback στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν να πάρει κεφάλι στην γενική κατάταξη και τελικά να κερδίσει το πρωτάθλημα. Από την Σιγκαπούρη και έπειτα ο Γερμανός μέτρησε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, συμπληρώνοντας έτσι τις πέντε φέτος, ενώ παράλληλα έφτασε τις έξι πολ ποζίσιον. Αυτός ο τίτλος ίσως να έχει τη μεγαλύτερη αξία για εκείνον αφού η φετινή χρονιά ήταν η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Δεν βλέπει κανείς άλλωστε έξι παγκόσμιους πρωταθλητές να μάχονται για την πρώτη θέση στο βάθρο.
Η φετεινή του του επιτυχία συνδυάζεται με την αποχώρηση του μέντορά του από το άθλημα. Δεν ήταν τυχαίος ο εναγκαλισμός που έσπευσε ο νεαρός Γερμανός να κάνει στον Μίκαελ Σουμάχερ μετά το τέλος του αγώνα. Τους χωρίζουν άλλωστε 18 χρόνια αλλά και οι δύο έχουν πρωταγωνιστήσει αυτό το άθλημα. Εχουν καταφέρει να αναδειχθούν και οι δύο τρεις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές, με τον Σουμάχερ να μετράει όμως κι άλλα τέσσερα. Το προτέρημα όμως του Φέτελ είναι ότι έχει ακόμη πολλά χρόνια μπροστά του. Εχει άλλωστε χαρακτηριστεί από πολλούς και ως ο «μικρός Σούμι», όχι μόνο λόγω της κοινής εθνικότητας τους αλλά και του οδηγικού ταλέντου του διαθέτουν.  Η διαφορά ωστόσο είναι πως ο Σουμάχερ χρειάστηκε να πατήσει τα 31 χρόνια και τους 143 αγώνες για να κερδίσει τους τρεις τίτλους του, ενώ ο Φέτελ σε μόλις 101 εκκινήσεις μπόρεσε αυτό να το καταφέρει. Ισως τελικά το νέος να είναι ένα κλικ καλύτερος από τον παλιό. Αυτό θα το δείξει η ιστορία και τα χρόνια που θα έλθουν. Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία της Formula 1 θα αφιερώσει ένα σημαντικό κομμάτι της και στους δύο.