apagogi_01.jpg

Νέο κύκλωμα τοκογλύφων εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι αδίστακτοι τοκογλύφοι έφθασαν στο σημείο να μη μείνουν στις απειλές, ή τις βιαιοπραγίες, αλλά να απαγάγουν τον 36χρονο βιοτέχνη που είχε πέσει θύμα τους! >>>

 

Όλα άρχισαν τον Νοέμβριο του 2008. Ο βιοτέχνης δανείστηκε 3.000 ευρώ από 45χρονο. Για τη συναλλαγή αυτή είχε μεσολαβήσει 49χρονος “κοινός φίλος”. Ως τον Δεκέμβριο του 2012 ο 36χρονος έδινε χρήματα, αλλά δεν είχε καταφέρει να ξεχρεώσει ούτε τους συμφωνημένους τόκους!

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2010, οι τοκογλύφοι, άφησαν κατά μέρος τις πιέσεις και πέρασαν στις απειλές και στις πράξεις: Απήγαγαν τον βιοτέχνη, από χωριό της Πέλλας και τον κράτησαν, για λίγες ώρες, σε έρημο χώρο της Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης! Τελικά τον άφησαν να φύγει, όταν εκείνος τους παρέδωσε τα κοσμήματα που φορούσε και υποσχέθηκε να νοικιάζει, για συγγενικό τους πρόσωπο ένα διαμέρισμα –πράγμα που έκανε!

Κι όμως, οι απειλές κι οι εκβιασμοί δεν σταμάτησαν εδώ. Έτσι, ο 36χρονος βιοτέχνης προσέφυγε στην αστυνομία.

Όταν ήταν να δώσει άλλη μία δόση, το μεσημέρι της Τρίτης, στήθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας. Το ραντεβού κλείστηκε για τον σταθμό των ΚΤΕΛ, κοντά στη Λαχαναγορά. Εκεί πήγε το θύμα, ο 45χρονος κι η 37χρονη σύζυγός του, για να πάρουν τα χρήματα (η οποία σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε ενεργό ρόλο στους εκβιασμούς, αλλά και στην απαγωγή). Εκεί πήγαν, όμως και αστυνομικοί, οι οποίοι συνέλαβαν τους φερόμενους ως δράστες με τα προσημειωμένα χρήματα στα χέρια.

Σύμφωνα με όσα είπε στην αστυνομία ο 36χρονος βιοτέχνης, είχε δώσει στους εκβιαστές του όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πάνω από 18.000 ευρώ.

Στο σπίτι του ζευγαριού των τοκογλύφων και στο σπίτι του “μεσολαβητή” βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τέσσερις σπάθες κι ένα μαχαίρι, καθώς και κόσμημα που είχαν αφαιρέσει από τον παθόντα όταν τον απήγαγαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τοκογλυφία και εκβίαση κατά συναυτουργία, αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επίσης, σε βάρος του 49χρονου μεσολαβητή σχηματίστηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε τοκογλυφία και αρπαγή.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.