athinaiko_01Πιέζει η κυβέρνηση για να “κλείσει” η υπόθεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που ορίζει τις αμοιβές των εργαζόμενων (δημοσιογράφων) σε ΕΡΤ, Δημοτικά ΜΜΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Μάλιστα, οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν έχουν μετακινηθεί ρούπι από την αρχική τους πρόταση! >>>

 

Αυτήν την ώρα (μεσημέρι της Παρασκευής 28 Δεκεμβρίου 2012) συνεδριάζει η ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει επί της πρότασης. Μιας πρότασης που καταργεί τα επιδόματα πολυετιών στον ίδιο εργοδότη, διατηρεί μισθολογικές κλίμακες (με απίστευτη βουτιά για τους νεοπροσληφθέντες και όσους είναι κοντά στη σύμβαση) και δίνει επιδόματα πτυχίων και παιδιών.

Μοναδική “υποχώρηση” της κυβέρνησης, που, σε αυτήν τη διαπραγμάτευση εκπροσωπείται από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, είναι να δοθεί και επίδομα αρχισυντακτών (η πρόταση προέβλεπε μόνον επίδομα προϊσταμένων).

Ήδη οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ βρίσκονται σε εργασιακή συνέλευση (οι Θεσσαλονικείς συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης), ενώ από την ΕΡΤ, η μία από τις εργασιακές εκπροσώπους Βασιλεία Ζερβού, με επιστολή της προς την ΕΣΗΕΑ ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Βιαστική εμφανίζεται και η κυβέρνηση. Οι πληροφορίες που φθάνουν στη Θεσσαλονίκη (μας τις κοινοποίησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ) θέλουν την κυβέρνηση να ζητά να “κλείσει” η υπόθεση ως τις 31 Ιανουαρίου, διαφορετικά δεν αποκλείει την υπογραφή εκ μέρους της ΚΥΑ ακόμη κι αν υπάρχουν αντιδράσεις.

Περισσότερα με κλικ εδώ