euro_4_thumb
Υπόθεση υπεξαίρεσης και απιστίας προέκυψε και στο δήμο Καλαμαριάς. Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά του πρώην δημάρχου, Χριστόδουλου Οικονομίδη, του άλλοτε γενικού γραμματέα, Δημήτρη Λέκκα και στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών για έλλειμμα 2,5 εκατ. ευρώ. >>>

Το έλλειμμα εντοπίστηκε στα ταμεία του Γραφείου Τελετών και Αρωγής. Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα κι αφορούν τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτά και προσωποποιήθηκαν στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους.

Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση που χρονολογείται από το 2002 ως το 2006, όταν κι έγιναν οι πρώτες καταγγελίες. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα με παραγγελία της εισαγγελίας, από τον ΣΔΟΕ. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, για ένα μέρος του ποσού βρέθηκαν παραστατικά, άρα διαπράχθηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης, ενώ ένα άλλο μέρος του έχει χρεωθεί ως οικονομικό έλλειμμα.

Αρχικά ελέγχονταν και ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, αλλά και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και γενικοί γραμματείς των τελευταίων δέκα ετών. Όλοι τους, όμως, απαλλάχθηκαν μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ.

Αντικείμενο ξεχωρίστής έρευνας και άλλη καταγγελία ότι η επιχείρηση έκανε χρήση κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, χωρίς να αποδίδει μισθώματα.

Τις επόμενες ημέρες οι ενεχόμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή.