alisides_04Σύμφωνα με τη σημερινή - Πέμπτη (6/12)- πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», για αύριο Παρασκευή (7/12) από το πρωί αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και στη νότια Χαλκιδική (πόδια), >>>

 

ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (άνω των 900μ) των προαναφερομένων περιοχών.

Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα, αλλά δε θα διαρκέσει πολύ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά ισχυροί με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -10 έως 11 βαθμούς C. Στην Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμοί λιγότεροι.

Για το Σάββατο (8/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Από το βράδυ αναμένονται αύξηση της έντασης των βροχοπτώσεων και θα σημειωθούν διάσπαρτες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς (6 BF) και στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές σχεδόν θυελλώδεις (7 BF) έως θυελλώδεις (8 BF).

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο ως προς τη μέγιστη.

Για την Κυριακή (9/12) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές, καθ’ όλη την ημέρα σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και προς το βράδυ και στα υπόλοιπα ορεινά (άνω των 900μ) καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (άνω των 500μ).

Άνεμοι Νοτίων διευθύνσεων έως ισχυροί και στα θαλάσσια – παράκτια έως θυελλώδεις και τοπικά στα ανατολικά (Θρακικό πέλαγος) πολύ θυελλώδεις (9  BF). Από το απόγευμα στα Δυτικά και στα Κεντρικά θα στραφούν σε Βόρειους (5-6 BF).

Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση από το απόγευμα.

Για τη Δευτέρα (10/12) «φαίνεται» διαφαίνονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (άνω των 900μ). Σταδιακή βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες. Στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου η βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Όσον αφορά την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τοπικά αυξημένες στην αρχή της περιόδου (μεταμεσονύκτια) με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία κυρίως και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας κυρίως. Βελτίωση από τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων ασθενείς έως μέτριοι. Στο Θερμαϊκό ισχυροί πρόσκαιρα έως θυελλώδεις. Σταδιακή εξασθένηση θα έχουμε από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5  έως 8 βαθμούς Κελσίου.