metro_erga_1.jpg

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό ΑΕ, σήμερα, αντιδρώντας στην απαξίωση της Εταιρείας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. >>>

 

Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, η πολιτεία υπήγαγε την εταιρία στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, κάτι που σημαίνει νέο “κούρεμα” των αποδοχών του προσωπικού κι έτσι, τα εξειδικευμένα στελέχη προτίμησαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς για να εργαστούν “σε μεγάλα τεχνικά έργα στο εξωτερικό”, κάτι που σημαίνει “αποδυνάμωση της Αττικό Μετρό Α.Ε.” και “άμεση απειλή με κατάρρευση του οικοδομήματός της”, όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων της Αττικό Μετρό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η εκτέλεση Έργων ΜΕΤΡΟ από μία Εταιρεία αποστελεχωμένη και απαξιωμένη, είναι η απόλυτη συνταγή αποτυχίας. Διαγράφεται προφανής κίνδυνος ασφάλειας των κατασκευών (που είναι υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), ποιότητας των κατασκευών, κατασπατάλησης του προϋπολογισμού και βαλτώματος των έργων».

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι “οι αποφάσεις της πολιτείας θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το έργο” της εταιρίας και πως “το συμφέρον της Εθνικής οικονομίας, το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το συμφέρον της ίδιας της Αττικό Μετρό και των εργαζομένων της επιβάλλουν την ακύρωση της υπαγωγής σε καθεστώς ΔΕΚΟ”, καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.