farmakopoioi_kinitopoiisi_20110126_01[3].jpg
Κλειστά θα είναι, τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Επίσης, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να δίνουν φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μόνον αν καταβληθεί όλο το αντίτιμο κι όχι μόνον η συμμετοχή. >>>

Όπως εξήγησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης, ο ΕΟΠΥΥ χρωστά στους φαρμακοποιούς συνταγές που εκτελέστηκαν τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχουν εκτελεστεί συνταγές τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, που είναι άγνωστο αν και πότε θα πληρωθούν. Πρόσθεσε πως τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, με μεγαλύτερα αυτά του ταμείου του Δημοσίου, χρονολογούνται από το 2011.

Ο κ. Ευγενίδης κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ότι, όποτε αναφέρεται στο θέμα λέει μόνον ανακρίβειες, υπογράμμισε πως, μόλις χθες ξοφλήθηκαν τα χρέη Αυγούστου του ΕΟΠΥΥ παρά τα όσα αντίθετα έλεγε ο υπουργός και χαρακτήρισε «δείγματα πανικού» όλα αυτά, που «το μόνο που έκαναν ήταν να συσπειρώσουν τους φαρμακοποιούς για να προχωρήσουν σε διήμερο κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα».