Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δυτική Μακεδονία προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα σε κάποια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και αναγκάζοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες. >>>


Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Ιωαννίνων, από το 37ο έως το 43ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας, από το 25ο έως το 28ο χιλιόμετρο, αλλά και στο δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 20ο έως το 30ο χιλιόμετρο.

«Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο ορεινό δίκτυο και να έχουν μαζί τους αλυσίδες. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι πανέτοιμες. Έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για το αλάτι και τα μηχανήματα και εάν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε», δήλωσε ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, Μάκης Ασλανίδης.

Το χιόνι που έπεσε φτάνει έως τα 10 εκατοστά σε υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων, ενώ η κίνηση στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά. Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που έφερε ο Δεκέμβριος, ξεκίνησαν από χθες και θα διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Για αύριο, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τις πρωινές ώρες ισχυρές και βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χωρά αρχικά τοπικές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση.

Επίσης μερικό απαγορευτικό απόπλου τέθηκε σε ισχύ από το μεσημέρι, λόγω ενίσχυσης των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ, στο Ιόνιο «αγγίζουν» τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων, «Πρέβελης» για Σύρο, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και «Αδαμάντιος Κοραής» για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο.

Επίσης, κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη- Κεφαλλονιά και Κυλλήνη- Ζάκυνθος, ενώ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με πλοία ανοιχτού τύπου στις γραμμές Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη. Προς το παρόν κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό, Ραφήνα και Λαύριο.