kazakos_aris1Απόφαση – «βόμβα» για τα σχέδια του Υπουργείου Οικονομικών περί διαθεσιμότητας, εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης. >>>

Σύμφωνα με την απόφαση, «παγώνει» η εφαρμογής της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου Ξάνθης μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 14 υπάλληλοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του Μνημονίου.

Το Πρωτοδικείο, όρισε την 16η Ιανουαρίου ως ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενόψει κύριας αγωγής που κατέθεσαν οι 14 υπάλληλοι, ενώ με προσωρινή διαταγή αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου – τουλάχιστον - μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η απόφαση συμπίπτει χρονικά με την Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση για να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις Δημάρχων που αρνούνται να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις για τη διαθεσιμότητα. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

«Σημαντική» χαρακτήρισε την απόφαση ο καθηγητής εργατικού δικαίου στο ΑΠΘ, Άρις Καζάκος, που μίλησε στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη. Όπως είπε, «αποτελεί ένα θετικό σήμα, καθώς κρίνει μη νόμιμες τις 14 απολύσεις και τις κηρύττει άκυρες», έως την τελική δίκη. Υπογράμμισε πως πρόκειται για «προσωρινή διαταγή που γεννά υποχρεώσεις, αλλά όχι δέσμευση» κι ότι εφαρμόζεται μόνον για όσους δημοτικούς υπαλλήλους έχουν προσφύγει, παγώνοντας τις απολύσεις τους ως την τελική απόφαση.