ptoma_40_ekklhsies_20121217_01.jpg

Αλλοδαπός, που διέμενε σε ένα από τα διαμερίσματα τα οποία νοίκιαζε ο 79χρονος καθηγητής φυσικομαθηματικής που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί, σε κάδο ανακύκλωσης, φέρεται ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας. >>>

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομίας, αίμα και σωματικά υγρά του άτυχου καθηγητή βρέθηκαν σε στρώμα, μέσα σε δώμα της διώροφης πολυκατοικίας των 40 εκκλησιών, τους χώρους της οποίας νοίκιαζε, αντί 10 ευρώ τη βραδιά, σε αλλοδαπούς, το θύμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το πτώμα παρέμενε επί δύο ημέρες στο συγκεκριμένο κρεβάτι, πριν ο δράστης, ή οι δράστες, το μετακινήσουν στον κάδο απορριμμάτων, τυλιγμένο σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών και μια κουβέρτα, δεμένο με πλαστική κολλητική ταινία συσκευασίας.

Να σημειωθεί ότι η νεκροτομή στο πτώμα του θύματος καθυστερεί επειδή, λόγω εορτών, δεν υπάρχει ιατροδικαστής στη συγκεκριμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έτσι κλήθηκε ιατροδικαστής από τη Λάρισα.

Όπως έχει προκύψει από τη μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας, ο 79χρονος νοίκιαζε τα δωμάτια του διώροφου σε αλλοδαπούς. Κάποιοι, όμως, καθυστερούσαν τα ενοίκια κι ο συνταξιούχος καθηγητής πήγαινε στο κτίριο και τα απαιτούσε.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 15 προσαγωγές.