Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι πολίτες για το μέλλον των ιδίων και της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis, για την «Εφημερίδα των Συντακτών». >>>


Στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι ερωτώμενοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την τρικομματική κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ, ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται με 46% έναντι 26% της ΝΔ. 

Για πρώτη φορά, δε, ο Αλέξης Τσίπρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Αντώνη Σαμαρά στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», με 20%. Πάντως πρώτος παραμένει ο κανένας με 39%.

πίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πρώτος σε δημοτικότητα με ποσοστό 40%, ενώ ακολουθούν ο  ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης με 35%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 22%, η ΝΔ 19,8%, το ΠΑΣΟΚ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, η Χρυσή Αυγή 9%, η ΔΗΜΑΡ 4,5%, το ΚΚΕ 4,1%. Στο 25,5% οι αναποφάσιστοι, τα λευκά/ άκυρα και όσοι δεν θέλουν να απαντήσουν.

Επιπλέον, δύο στους τρεις δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, όμως μόλις ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές.

Σε ερώτηση για το Μνημόνιο, το 64% δηλώνει ότι «πρέπει να προχωρήσουμε στην καταγγελία του γιατί απέτυχε», ενώ το 27% «να το τηρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε. Δεν ξέρω/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.