farmakeio_02.jpg

Εβδομάδα ταλαιπωρίας είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα για τους ασφαλισμένους καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. >>>

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που αποφάσισαν το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ). Συνεχίζεται παράλληλα η αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν, εκτός από το αρμόδιο για το διάλογο, υπουργείο Υγείας, συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να βρεθεί, όπως αναφέρουν. μια οριστική λύση στο ζήτημα σωστής λειτουργίας και βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ.

Ζητούν, ακόμη, συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής των συνταγών Σεπτεμβρίου, καθώς και να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα παλαιά χρέη.

Την ίδια ώρα, από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους, καθώς οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ κλινικοί και εργαστηριακοί ιατροί προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών μέχρι πλήρους αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Την Τετάρτη τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Την Παρασκευή οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 19 Δεκεμβρίου, αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας στα προσφάτως ανακοινωθέντα μέτρα, «που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο - Μνημόνιο 3 και είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».