omada_dias_02.jpg

Έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, ηλικίας 22 ετών συνέλαβαν αστυνομικού του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης Πιερίας για κατοχή, εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. >>>

 

Οι δυο 22χρονοι, μαζί με έναν ακόμη νεαρό που κατάφερε να διαφύγει, κινούνταν με δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας. Έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας κι όταν ο 22χρονος Αλβανός είδε τους αστυνομικούς να ερευνούν ενδελεχώς το Ι.Χ. του συνομήλικου συνεργού του, μαζί με τον τρίτο νεαρό πάτησαν γκάζι κι εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν, ενώ συνάδελφοί τους, που συνέχισαν τον έλεγχο του πρώτου Ι.Χ. βρήκαν σε κρύπτη δέκα συσκευασίες χασίς βάρους 10 κιλών και 342 γραμμαρίων.

Οι δυο δράστες που διέφυγαν, παράτησαν το αυτοκίνητο έξω απο τον Κορινό Πιερίας και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή. Ο ένας τα κατάφερε. Ο 22χρονος Αλβανός, όμως, συνελήφθη και κάνει παρέα στο συνομήλικο Έλληνα συνεργό του, στα κρατητήρια.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικής μορφής για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.