papageorgopoulos_anakritis_20110510_01Ένταση στη σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης για την υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. >>>

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι, πρώην δήμαρχος, πρώην αντιδήμαρχοι και πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, δρούσαν ως συμμορία. Ειδικά για τους τρεις αντιδημάρχους χρησιμοποίησε την έκφραση «καμόρα», κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή τους. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν να κρατηθεί και να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση ο αντιδήμαρχος, όμως, το δικαστήριο, μετά από ημίωρη συνεδρίαση, αποφάσισε πως είναι αναρμόδιο για κάτι τέτοιο και πρότεινε στους κατηγορουμένους να καταθέσουν –αν το επιθυμούν- γραπτή μήνυση.

Αύριο συμπληρώνει την κατάθεσή του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν, καθώς ζήτησαν να τον εξετάσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης που απουσίαζαν όταν είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ερχόμενη Τρίτη θα κληθεί, εκ νέου, η Αναστασία Τσεμπερά, η οικονομική επιθεωρήτρια που εντόπισε το έλλειμμα για διευκρινίσεις όσον αφορά το ύψος της υπεξαίρεσης. Η κλήση της αποφασίστηκε μετά από την κατάθεση του αντιδημάρχου Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν.