Το μεγάλο κασέ του Μπλατ και ο διεκδικητής Ρωσία για τον Κατσικάρη, φαίνεται ότι ανοίγουν το δρόμο στον Τρινκιέρι για να αναλάβει την επίσημη αγαπημένη!

Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του: -Κόουτς καλησπέρα, τηλεφωνούμε από την Αθήνα...

«Γεια σας, σε τι οφείλω την τιμή; Αν δεν κάνω λάθος, εμείς (σ.σ.: η Καντού δηλαδή) αποκλειστήκαμε από το Top-16 της Ευρωλίγκα, οπότε δεν είμαστε πλέον αντίπαλοι και προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να με θέλετε (γέλια!!!)...»

-Γνωρίζουμε ότι έχετε δεχθεί μία διερευνητική κρούση από την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και θέλουμε να σας ρωτήσουμε επί του θέματος...

«Η αλήθεια είναι ότι μου έχει λείψει το τζατζίκι (γέλια!!!)... Έχω να φάω από τον περασμένο Οκτώβριο που ήρθα για τον αγώνα της Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό...»

-Αυτό σημαίνει ότι θα περάσετε το επόμενο σας καλοκαίρι στην Αθήνα, προετοιμάζοντας την Εθνική ομάδα για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και απολαμβάνοντας παράλληλα το αγαπημένο σας τζατζίκι;

«Αυτό το λέτε εσείς, αλλά δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα (γέλια!!!)...»

-Για να σοβαρευτούμε λίγο, υπάρχει θέμα;

«Δεν μπορώ να σας πω πολλά πράγματα, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει κάτι πάρα πολύ προχωρημένο! Πράγματι δέχτηκα ένα τηλεφώνημα και ερωτήθηκα αν με ενδιαφέρει αυτή η προοπτική και από τη στιγμή που απάντησα θετικά, με ενημέρωσαν ότι πολύ σύντομα θα μιλήσουμε σε πιο επίσημο επίπεδο με περισσότερες λεπτομέρειες...»

-Γιατί θα θέλατε να εργαστείτε στην Εθνική μας ομάδα;

«Θέλει κι ερώτημα; Γιατί πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του μπάσκετ παγκοσμίως! Το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλη παράδοση, βγάζει συνεχώς νέα ταλέντα και με τις επιτυχίες του σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο, έχει κερδίσει τον σεβασμό όχι μόνο της Ευρώπης αλλά όλου του κόσμου... H φουρνιά του Σπανούλη, του Καϊμακόγλου, του Βουγιούκα, του Πρίντεζη και των άλλων παιδιών, έχει ακόμη και πολλά να προσφέρει και το πάντρεμα της με τη γενιά του Παπανικολάου και των υπόλοιπων συνομηλίκων του, μπορεί να βγάλει ένα εκπληκτικό μείγμα! Αν ήταν διαθέσιμος και ο Διαμαντίδης, τότε το... “πιάτο” θα γινόταν πραγματικά πολύ ελκυστικό! Για μένα άλλωστε είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης στον κόσμο εκτός ΝΒΑ και πέρα από την ποιότητα και την γνώση που έχει, λατρεύω την μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζει μέσα στο γήπεδο! Προσωπικά, θεωρώ μεγάλη τιμή να αναλάβω μία τέτοια θέση, γιατί πέρα από όλα τα υπόλοιπα είμαι θαυμαστής του τρόπου με τον οποίο παίζει η Εθνική Ελλάδας!»

-Τι ακριβώς εννοείτε;

«Δεν ξέρω αν είμαι καλός ή κακός προπονητής, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι λατρεύω το μπάσκετ κι έχω τρομερό πάθος με την προπονητική! Όλα αυτά τα χρόνια, λοιπόν, παρακολουθώντας την πορεία της Εθνικής σας ομάδας στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, ζήλευα - με την καλή έννοια - το πάθος με το οποίο αγωνίζονται οι Έλληνες παίκτες και ενδόμυχα, ήλπιζα κάποια στιγμή να συναντηθούν οι δρόμοι μας για να μπορέσουμε να παντρέψουμε αυτό κοινό μας προσόν!»

-Τι θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην απόφασή σας; Το οικονομικό ίσως;

«Σε καμία περίπτωση! Ποτέ τα χρήματα δεν παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις συνεργασίες μου... Για μένα το σημαντικότερο είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και οι συνθήκες δουλειάς... Αυτά θα συζητήσω με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας... Αν τα βρούμε θα είναι όλα super και τότε θα δουλέψω με την πιο ποιοτική ομάδα στην καριέρα μου...»

-Και θα αντιμετωπίσετε και την Εθνική ομάδα της χώρας σας (σ.σ.: επίσης αντίπαλός μας στον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ)...

«Πολλά είπαμε για κάτι που ακόμη δεν έχει πάρει σάρκα και οστά... Ας αφήσουμε και κάτι για την επόμενη φορά, που αν όλα πάνε καλά, θα “νομιμοποιούμαστε” να πούμε περισσότερα! Προς το παρόν, προέχει το μεθαυριανό ματς (23/12, 19.15) με την Μοντεγκρανάρο κι εσείς μου αποσπάτε την συγκέντρωση! Arrivederci...»

Από τον/την Newsroom