earth1.jpg

Η Νέα Δημοκρατία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι συντάσσεται με τη θέση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. >>>

Κάνει λόγο για κόμματα «που προσβάλουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και έχουν ως κύρια ιδεολογία τους το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας».

Όπως εκτιμά η θετική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας καθώς και των υπολοίπων κομμάτων σε αυτό το θέμα θα δημιουργήσει ένα ευρύτερο συνταγματικό τόξο κατά του νεοναζισμού.

Νωρίτερα και η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξαίρεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Επικροτεί τη δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης να εξαιρέσει «τους εκφραστές νεοναζιστικών αντιλήψεων», όπως τους χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας συγκεκριμένα για τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια.

Iδιαίτερα ανησυχητική χαρακτηρίζει ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουΐζνιεκς, την κατάσταση στην Ελλάδα με τις επιθέσεις κατά μεταναστών, ειδικά από μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Επίτροπος Μουΐζνιεκς επικαλείται την κατάσταση στην Ελλάδα για να περιγράψει τις δυσκολίες, τα εμπόδια και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.