Να συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος ακινήτων θα ζητήσει με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά κι ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός, μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου. >>>



Ερωτηθείς για τη πορεία των συζητήσεων επί των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το φορορολογικό, ανέφερε ότι συνεχίζονται και ότι «αναγκαστικά θα καταλήξουν σήμερα, γιατί θα πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο την επόμενη Τρίτη».

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, για το οποίο το βιβλιο προσφορών κλείνει στις 19.00, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν έχει «καμία εικόνα» ακόμα.

Σημειώνεται ότι από χθες το υπουργείο Οικονομικών είχε προχωρήσει σε βελτιώσεις σε σχέση με το προσχέδιο που είχε δει το φως της δημοσιότητας, μειώνοντας τον υψηλό συντελεστή στο 40% (για ατομικά εισοδήματα από 40.000 ευρώ και πάνω) και ενισχύοντας τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Όμως, οι φορολογούμενοι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους σε σχέση με εφέτος. Οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τις 24.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για τις οικογένειες με ένα παιδί, τις 21.000 ευρώ με δύο παιδιά και τις 23.000 ευρώ με τρία παιδιά.