HIONIA STI VORIA ELLADA 8917.jpg
Χιονίζει, αυτήν την ώρα, σε χωριά γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Ειδικά στην περιοχή του Αξιού, το χιόνι πέφτει πυκνό και στήνει χειμωνιάτικο σκηνικό. Αντίθετα, μέσα στην πόλη ξαναβγαίνει ο ήλιος. >>>

«Το στρώνει» σε χωριά όπως ο Βαθύλακος, η Γέφυρα κι ο Άγιος Αθανάσιος. Πυκνές χιονοπτώσεις και σε χωριά του Κιλκίς.

Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης έβρεχε το πρωί, όπως και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτήν την ώρα, όμως, ο ήλιος προσπαθεί να… νικήσει τα σύννεφα, κάτι που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα γίνει από το βράδυ κι αύριο θα ΄χουμε ήλιο –με δόντια.

synnefia_thessaloniki_20121211_01.jpg

Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Το θερμόμετρο δείχνει από 1 (στην Έδεσσα) έως 6 βαθμούς Κελσίου (στην Κατερίνη). Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στη Νάουσα και σε ορεινές περιοχές της Πέλλας και της Πιερίας.

HIONIA STI VORIA ELLADA 8919.jpg

Στην Κεντρική Μακεδονία, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, 3-5 Πηγάδια και Σελίου στην Ημαθία.

katolisthiseis_01.jpg

Προβλήματα παρουσιάζονται από τις 7 το πρωί στην Εγνατία Οδό, μετά τα Κερδύλλια, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εξαιτίας κατολίσθησης. Όπως έγινε γνωστό, βράχος αποκολλήθηκε από πλαγιά κι αφού έσπασε το προστατευτικό τοιχίο, έπεσε στο οδόστρωμα. Η κυκλοφορία στο σημείο αυτό διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ Τροχονόμοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Καστοριά και την Φλώρινα. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στον 1 βαθμό πάνω από το 0.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η οδική συγκοινωνία σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Καστοριάς. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Στο νομό Γρεβενών απαιτούνται αλυσίδες για όσους κατευθύνονται προς τη Σαμαρίνα, το Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

ΧΙΟΝΙΑ_22.JPG

Με απόφαση της δημοτικής αρχής της Φλώρινας, τα σχολεία της περιοχής άνοιξαν μία ώρα αργότερα.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Το θερμόμετρο έδειχνε τον -1 βαθμό Κελσίου.

Συννεφιασμένος είναι ο καιρός στη Θράκη, όπου στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς.