Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με σκοπό να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σταματούν, όμως, τις καταλήψεις των δημοτικών κτιρίων. >>>

Όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος, «ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες». Γι αυτό και, όσον αφορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που είναι προγραμματισμένη για τις 2 μετά το μεσημέρι, διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί χωρίς πρόβλημα από πλευράς εργαζομένων.
«Εμμένουμε στις κινητοποιήσεις μας, όμως αποφασίσαμε να προτείνουμε στην ΠΟΕ – ΟΤΑ να λήξουν οι καταλήψεις και να προχωρήσουμε σε 24ωρες ή 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες», ανακοίνωσε ο κ. Βάιος.
Την απόφαση πήραν τα διοικητικά συμβούλια των επτά συλλόγων εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Πάντως, για τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα πάρουν, κανονικά, μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, οι οποίες αφορούν και τον τομέα της καθαριότητας. Έτσι, τη Δευτέρα δε θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο Θεσσαλονίκης.