mathites_thermansi_01.jpg

Λουκέτο στα σχολεία όλης της δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να βάλουν οι δήμαρχοι, έως ότου η πολιτεία εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κονδύλια για τη θέρμανση. >>>

Με σημερινή απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας τα σχολεία κλείνουν επ’ αόριστον από τον Ιανουάριο του 2013, καθώς τα παιδιά αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα σε συνθήκες πολικού ψύχους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, σήμερα, η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, δήλωσε ότι η κατάσταη με τις χρηματοδοτήσεις των δήμων έχει φθάσει στο απορχώρητο, τα θέματα είναι πολλά, όπως οι διαθεσιμότητες ωστόσο κορυφαίο είναι αυτό των σχολείων, καθώς στη δυτική Μακεδονία κάθε χειμώνα επικρατούν ειδικές συνθήκες και τα χρήματα που διατέθηκαν για θέρμανση έχουν τελειώσει. ¨Εκρινε απαραίτητη την αναθεώρηση των κονδυλίων που χορηγεί η πολιτεία για τη θέρμανση των σχολείων.

Να θυμίσουμε ότι τους περασμένους δύο μήνες τόσο ο δήμος Φλώρινας όσο και ο δήμος Καστοριάς αλλά και άλλοι περιφερειακοί δήμοι αναγκάστηκαν να κλείσουν αρκετές φορές τα σχολεία, όταν το θερμόμετρο έπεφτε σε θερμοκρασίες κάτω παό το μηδέν. Αρκετά παιδιά έχουν αρρωστήσει και οι γονείς τους δεν τα στέλνουν σχολείο, ωστόσο οι απουσίες προστίθενται κανονικά.