Ο Γιώργος Σπανός μίλησε για το διαζύγιο του Ατρόμητου με τον Σέρβο τεχνικό και τη συνέχεια...



Ως έναν άνθρωπο που δεν ήταν καλά ψυχολογικά, χαρακτήρισε ο Γιώργος Σπανός τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε στην ΟΠΑΠ TV, για την αποχώρηση του Σέρβου τεχνικού από την ομάδα και τη συνέχεια. Αναλυτικά είπε:

Για τη χρονιά που φεύγει: «Το 2012 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα. Μόνο που έκλεισε άσχημα. Βγήκαμε στην Ευρώπη και για 2η συνεχόμενη χρονιά παίξαμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Έχουμε ήδη καθιερωθεί στις ισχυρές ομάδες. Το αρνητικό ήταν ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό Βόλου. Ήταν ένα απροσδόκητο γεγονός. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να παίζουμε κάθε χρόνο στον τελικό, αλλά δεν ήταν καλό που αποκλειστήκαμε από μια ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Στον β΄ γύρο θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.»

Επόμενοι στόχοι της ομάδας: «Να μπούμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να βγούμε στην Ευρώπη.»

Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Έχουν μειωθεί κατά 50% τα έσοδά μας. Βλέπετε ότι ομάδες ιστορικές, δυνατές, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αυτές που έχουν ένα πλάνο, έχουν επενδύσει στις Ακαδημίες και δεν έχουν ανοίγματα από προηγούμενες χρονιές θα μπορέσουν να πάνε καλά. Τα νέα παιδιά είναι το αντίδοτο στη κρίση. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να δώσουν σημασία στις Ακαδημίες.»

Για το διαζύγιο με τον Μπάγεβιτς: «Μίλησα μαζί του, διαπίστωσα ότι ψυχολογικά δεν ήταν καλά και δεν μπορούσα να αλλάξω κάτι. Τις επόμενες μέρες θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τα ονόματα που γράφτηκαν: «Είμαστε στη φάση της καταγραφής των υποψηφιοτήτων. Θα μιλήσουμε με τον τελικό διευθυντή για τα υπέρ και τα κατά του κάθε προπονητή. Φιλοσοφία μας είναι να πάμε στον προπονητή που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Είμαστε στα μέσα της χρονιάς άλλωστε».

Ευχή για το 2013: «Εύχομαι να ξεπεράσουν οι ομάδες τα οικονομικά προβλήματα που έχουν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τις μεγάλες ομάδες που έχουν αυτή τη στιγμή οικονομικά προβλήματα. Τις έχουμε ανάγκη».
Από τον/την Newsroom